Μπουγάτσα με σφολιάτα

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε νόστιμες μπουγάτσες.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 δόση κρέμα πατισερί
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Βάζουμε λίγη κρέμα στη μέση από κάθε κομμάτι. Το κλείνουμε καλά πιέζοντας, για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τις μπουγάτσες με το κλείσιμο προς τα κάτω, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Χαράζουμε σε κάθε μπουγάτσα 2 παράλληλες γραμμές. Στη συνέχεια χτυπάμε 1 αυγό και αλείβουμε τις μπουγάτσες με ένα πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω πάνω λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε απ’ το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα. Αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε απ’ το ταψί.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top