Φτιάχνουμε νόστιμα εύκολα μπισκότα. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύουν τον καφέ σας αλλά και το γάλα των παιδιών.
Υλικά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ½ ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, περίπου 800 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα σε χυμό πορτοκάλι και το προσθέτουμε στη λεκάνη. Μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα υπόλοιπα μυρωδικά και το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα μπισκότα μας σε στρόγγυλο σχήμα ή σε ότι άλλο θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Tips

- Μπορείτε να βάλετε στη ζύμη καρύδια, σταφίδες, φιστίκια αιγίνης, τρούφα ή ότι άλλο σας αρέσει. Φυσικά τα μπισκότα θα έχουν ακανόνιστο σχήμα ή μπορείτε να τα φτιάξετε βραχάκια.
- Μπορείτε να βάλετε λεμόνι αντί για πορτοκάλι.
- Μπορείτε να προσθέσετε κακάο στα μπισκότα σας.
Tips