Η Κοιλάδα των Ρόδων

“…τι θα ‘καναν όμως τούτοι δω οι άνθρωποι αν τους παρουσιαζόταν η ανάγκη να ξαναχτίσουνε απ’ τα θεμέλια τούς “Στύλους τ’ ουρανού” στο αρχαίο Σίντνεϊ ή άλλες παρόμοιες κολοσσιαίες γεννήτριες – χώρες ολάκερες – ή έστω και την Ραγκρίλια”

Η Κοιλάδα των Ρόδων – απόσπασμα από τη σελίδα 570

Το “Chronicles From The Future: The amazing story of Paul Amadeus Dienach” είναι ένα προσωπικό λογοτεχνικό ημερολόγιο του Paul Amadeus Dienach, ενώ πήρε τον ελληνικό τίτλο του “Η Κοιλάδα των Ρόδων” από τον Γεώργιο Παπαχατζή, ο οποίος και το μετέφρασε. Ο Paul Amadeus Dienach έζησε στην Αθήνα το 1923 – 1924 και εκείνη την περίοδο έγραψε την Κοιλάδα των Ρόδων. Ξυπνώντας από ληθαργικό ύπνο ο οποίος του κόστισε οχτώ μήνες απ’ τη ζωή του και ενώ ήταν και κλινικά νεκρός για 15 λεπτά (!), καταφέρνει να συνέλθει και ουσιαστικά ξεκινάει να γράφει όλα τα οράματα του μέλλοντος που “βίωσε” όσο ήταν σε κώμα. Τα γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο – ημερολόγιο του, φτάνουν μέχρι το έτος 4000 μ.Χ.. Μέχρι στιγμής όλα τα γεγονότα έως και σήμερα, έχουν επαληθευτεί.

Συνειδησιακά ενεργός ο Dienach μετενσαρκώνεται ως ο φυσικός επιστήμονας Ανδρέας Νόρθαμ. Με αυτό το λογοτεχνικό  alter ego “βιώνει” όλα τα κοσμικά και ιστορικά γεγονότα από το 2000 μ.Χ. έως το 4000μ.Χ. κάνοντας ένα εγκεφαλικό ταξίδι στον χρόνο. Κι ενώ ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας,  θυμηθείτε: όλα τα γεγονότα έως σήμερα έχουν επαληθευτεί.

Γιατί όχι και τα υπόλοιπα που πραγματεύεται το βιβλίο;

Η Κοιλάδα των Ρόδων είναι ένα ανάγνωσμα μοναδικό στο είδος του, τόσο σαν σύλληψη όσο και μορφολογικά. Ο λόγος του Dienach είναι λυρικός, πνευματώδης και ευφυής. Το κείμενο είναι λεπτοδουλεμένο, δίνοντας στοιχεία για κάθε χρονική περίοδο και για κάθε τεχνολογική εξέλιξη που αφορά τον άνθρωπο ή το υλικό στοιχείο που τον περιβάλει. Επίσης μεγάλη έμφαση δίνεται στη φυσική και πνευματική εξέλιξη και εξύψωση του ανθρώπου από Homo Sapiens σε Homo Occidentalis-Novus, στον νέο δηλαδή άνθρωπο που είναι πεφωτισμένος σε εγκεφαλικό επίπεδο, τόσο που να αποκτά υπερδυνάμεις: Υπερόραση, άμεση φώτιση, επαφή με το Φως. Επίσης δίνονται λεπτομέρειες, τόσο τοπικά όσο και χρονικά για την περιοχή στην οποία ιδρύεται και υφίσταται η Κοιλάδα των Ρόδων. Ανάμεσα στις προβλέψεις του είναι η εμφάνιση ενός νέου είδους ανθρώπινων όντων, του Homo Occidantalis Novus, ο υπερπληθυσμός της Γης, ο Αποικισμός του Άρη και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Fact

Ήδη στην Ευρώπη εμφανίζεται το πρόβλημα μετανάστευσης των λαών που βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο ή κάτω από τυραννικά καθεστώτα. Οι άνθρωποι ρισκάρουν τα πάντα για να μπορέσουν να φύγουν από τις χώρες τους και να γλυτώσουν, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη που γι’ αυτούς είναι η Γη της Επαγγελίας.

Ένα δύσκολο βιβλίο

Ο Dienach έδωσε τα γραπτά του στον μαθητή του Γεώργιο Παπαχατζή, οποίος τα μετέφρασε και τα επιμελήθηκε πολλά χρόνια αργότερα μετά το θάνατο του δασκάλου του την δεκαετία του 1940. Και πάλι όμως πέρασαν δεκαετίες μέχρι το συγκεκριμένο σύγγραμμα να εκδοθεί για πρώτη φορά στην δεκαετία του 1970. Κανείς δεν εξήγησε ποτέ για ποιους λόγους το βιβλίο παρέμεινε στην αφάνεια και διατηρούνταν απόλυτη μυστικότητα γύρω από αυτό όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός η ελάχιστη πληροφόρηση γύρω απ’ το συγκεκριμένο ανάγνωσμα. Το διαδίκτυο παρέχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το τι πραγματεύεται. Επιπλέον δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κριτικές αξιολόγησης που θα μπορούσαν να είναι οδηγός για την προτροπή προς ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Σε ένα κόσμο που βομβαρδίζεται συνεχώς από άπειρες και πολλές φορές άχρηστες πληροφορίες, αυτό δεν είναι κάπως παράξενο;

Επίσης όσον αφορά τη διαθεσιμότητα του βιβλίου, είναι στα κατώτερα επίπεδα. Είτε είναι δύσκολο να βρεθεί προς αγορά, ή αν τελικά βρεθεί, είναι πανάκριβο. Με τιμή που κυμαίνεται από τα 55€ έως και τα 80€ (!), είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να μας αποτρέψει να το διαβάσουμε. Τροφή για σκέψη λοιπόν, όπως είναι και το ίδιο το βιβλίο. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν να διευρύνουν το πνεύμα τους και να πάρουν μια εικόνα από ένα μέλλον που δεν θα προλάβουν να ζήσουν, αλλά θα τους ικανοποιήσει το πως ίσως εξελιχθεί και ανελιχθεί η ανθρώπινη φυλή, που τελικά φαίνεται να βάζει μυαλό και να παράγει έργο σε όλα τα επίπεδα.

Γεώργιος Παπαχατζής

Ο Γεώργιος Παπαχατζής γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1905 και ήταν Έλληνας νομικός. Ήταν ένας από τους επιφανείς Έλληνες Καθηγητές της πρώτης περιόδου του Παντείου Πανεπιστημίου από την ίδρυσή του το 1927 και υπηρέτησε ως Πρύτανης του πανεπιστημίου από το 1964 έως το 1965. Διετέλεσε επίτιμος αντιπρόεδρος της Λογοτεχνικής Εταιρείας Παρνασσός.

Ο Γεώργιος Παπαχατζής δημοσίευσε εργασίες κυρίως σε τομείς Κοινωνικών Σπουδών και Διοικητικού Δικαίου. Μεταξύ των δημοσιεύσεών του είναι το υποτιθέμενο ημερολόγιο του Paul Amadeus Dienach που κυκλοφόρησε αρχικά το 1973 και αργότερα το 1979 με τον τίτλο “Η Κοιλάδα των Ρόδων” μαζί με διάφορα άρθρα για τη μελέτη του.

Ο Παπαχατζής έφυγε από τη ζωή το 1991 στην Αθήνα.

Η Shangri-La και η Εδέμ γίνονται τελικά πραγματικότητα;

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top