Μία παρέα “εξαιρετικών” σούπερ ηρώων

Το League of Extraordinary Gentlemen είναι μια ταινία σούπερ ηρώων dieselpunk του 2003 βασισμένη χαλαρά στον πρώτο τόμο της ομώνυμης σειράς κόμικ από τους Alan Moore και Kevin O’Neill. Το σκηνοθέτησε ο Stephen Norrington και πρωταγωνιστεί ο Sean Connery. Ήταν ο τελευταίος ρόλος του Sean Connery σε μια ταινία ζωντανής δράσης που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους πριν από την συνταξιοδότησή του το 2006 και τον θάνατό του το 2020.

Πρόκειται για μία crossover ταινία από τις ελάχιστες του είδους, η οποία μας παρουσιάζει χαρακτήρες, που ο καθένας ανήκει σε ένα ογκώδες λογοτεχνικό και κινηματογραφικό σύμπαν. Η χρονική ανάπτυξη των ηρώων ξεκινάει από τα μέσα του 19ου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Είναι μία μοναδική ταινία που δύσκολα κατηγοριοποιείται σε ένα συγκεκριμένο είδος και είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία παρόλα τα αρνητικά σχόλια των κριτικών κινηματογράφου.

Και τελειώνουμε με τον τίτλο The League of Extraordinary Gentlemen ή “Πως να κατασκευάσετε ένα κινηματογραφικό σύμπαν εναλλακτικών σούπερ ηρώων που κανείς άλλος δεν θα μπορεί να το αναπαράγει!”.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top