Bill & Ted

“And party on, dudes!”

Theodore “Ted” Logan

Ο χρόνος είναι εναντίων μας και η μουσική είναι η σωτηρία μας

Το Bill & Ted είναι μία τριλογία sci-fi action comedy που δημιουργήθηκε από τους Chris Matheson και Ed Solomon. Οι ταινίες αφηγούνται τις περιπέτειες των William “Bill” S. Preston Esq. και Theodore “Ted” Logan, τους οποίους ενσαρκώνουν οι Alex Winter και Keanu Reeves αντίστοιχα. Δύο slowhead metalhead φίλοι που ταξιδεύουν στο χρόνο, προσπαθώντας να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους και να δημιουργήσουν μια ουτοπική κοινωνία στο σύμπαν με τη μουσική τους.

Bill & Ted

  • 1989 – Bill & Ted’s Excellent Adventure
  • 1991 – Bill & Ted’s Bogus Journey
  • 2020 – Bill & Ted Face the Music

Η παραγωγή έχει γίνει κυρίως από τον Scott Kroopf.

Υπήρξαν spin-offs βασισμένα στους χαρακτήρες Bill και Ted:

  • τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων (με Winter και Reeves)
  • τηλεοπτική σειρά ζωντανής δράσης
  • βιντεοπαιχνίδια
  • κόμικς

Bill & Ted's Excellent Adventure

Η περιπέτεια ξεκινάει…

Το Excellent Adventure παρουσιάζει τους Bill και Ted που προσπαθούν να περάσουν το μάθημα της ιστορίας. Για να το πετύχουνε αυτό πρέπει να πετύχουν και στο διαγώνισμα. Κι εδώ ξεκινάει το βασικό τους πρόβλημα, καθώς κανείς απ’ τους δύο δεν το ‘χει με το διάβασμα. Προτιμούν και οι δύο να παρτάρουν και να κάνουν πρόβες με το μελλοντικά “υποθετικά διάσημο” ροκ γκρουπ τους Wyld Stallyns. Τη λύση σε αυτό το πολύ μεγάλο και άλυτο γι’ αυτούς πρόβλημα, την δίνει ο Rufus. Ο Rufus ο οποίος δεν είναι υπαρκτό παροντικό πρόσωπο. Παρόλα αυτά τους δίνει την δυνατότητα να “ζήσουν” την ιστορία την οποία πρέπει να γράψουν στο διαγώνισμα.

Αυτή ή ταινία αποτελεί το ντεμπούτο της επιτυχημένης κινηματογραφικής τριλογίας που τους καταξίωσε σε cult χαρακτήρες κάνοντας το δίδυμο σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια μετά. Η ταινία είναι απολαυστική, ανάλαφρη, αστεία, πρωτότυπη και απόλυτα διασκεδαστική, από το είδος ταινιών που μπορείς να δεις ξανά και ξανά χωρίς να το βαριέσαι.

– Ted, ποια ήταν η Ιωάννα της Λωραίνης;
– Η γυναίκα του Νώε!

No comment!

Bill & Ted's Bogus Journey

…το ταξίδι συνεχίζεται…

Στο Bogus Journey ο επικός αντίπαλος των πρωταγωνιστών μας στέλνει ένα ζευγάρι ρομποτικών Bill και Ted πίσω στο παρελθόν για να σκοτώσει τους αληθινούς Bill και Ted. Ο σκοπός του είναι να φτιάξει ένα μέλλον με βάση τα δικά του ιδανικά.

Το σενάριο εδώ είναι χαοτικό, ευχάριστο, απολαυστικό, πολύ φευγάτο και πολύ πέρα από την εποχή του. Οι κεντρικοί χαρακτήρες δίνουν ρέστα ενσαρκώνοντας τους ρόλους τους. Πραγματικά ζουν την κάθε στιγμή της ταινίας και σε πείθουν απόλυτα για την κινηματογραφική περσόνα που ο καθένας τους υποδύεται. Το ανέμελο και έντονο δεύτερο μέρος αυτής της τριλογίας είναι όχι η λογική συνέχεια του πρώτου μέρους, αλλά η εκκεντρικά απολαυστική αποσαφήνιση ενός χάους που εκείνοι έχουν δημιουργήσει και γουστάρουν να το συντηρούν μέχρι που να το βαρεθούν και να το διαλύσουν.

Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για τους φαν της ταινίας είναι η μουσική και ειδικά το κλείσιμο της ταινίας που πραγματικά δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαβαλεδιάρικο, πιο πρωτότυπο και πιο ροκ εν ρολ!

“You killed Ted, you medieval d*ckweed!”

William “Bill” S. Preston Esq.

Bill & Ted Face the Music

…αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες.

Ο Bill και ο Ted που είναι πια γονείς. Συνεχίζουν όμως να ζουν τη ζωή τους σαν έφηβοι. Μη έχοντας συνειδητοποιήσει πως το παρελθόν μέσω ενός μελλοντικού δίαυλου θα τους χτυπήσει την πόρτα. Όπως και συμβαίνει. Κι επειδή όλα στη ζωή τους έχουν να κάνουν με τη μουσική, το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν αυτή τη φορά αφορά την δημιουργία του καλύτερου τραγουδιού στο γνωστό και άγνωστο σύμπαν! Έχουν περάσει όμως πολλά χρόνια κι αυτή τη φορά η δυσκολία είναι “τριπλή” αφού για να πετύχουν το στόχο τους και να προστατέψουν το μέλλον πρέπει να επισκεφτούν το παρελθόν. Οκ, καλή τύχη με αυτό! Αφού ως συνήθως δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ούτε τι πρέπει ακριβώς να κάνουν.

Ευτυχώς σ’ αυτή την καινούργια φευγάτη περιπέτειά τους έχουν βοήθεια από τις μελλοντικές απογονικές “εκδοχές” τους.

Η ταινία ακολουθεί το κλίμα των δύο προηγούμενων ασχέτως αν έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια. Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει καμία απ’ τις δύο προηγούμενες. Το θρυλικό δίδυμο όντως αντιμετωπίζει τις συνέπειες (σ.σ.: “face the music” μεταφράζεται ως “αντιμετωπίζω τις συνέπειες”) πραγματικά και κινηματογραφικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένα αξιόλογο σίκουελ για το κλείσιμο αυτής της καταπληκτικά περιπετειώδης τριλογίας.

Το βασικό στοιχείο που λείπει από αυτή την ταινία για να την εξισώσει με τις άλλες δύο είναι η εφηβική αδρεναλίνη με την οποία “έπαιζαν” οι ηθοποιοί στις δύο πρώτες ταινίες. Αυτό ήταν το στοιχείο που αναπλήρωνε την μικρή έλλειψη υποκριτικής εμπειρίας που λόγω ηλικίας δεν κατείχαν τότε.

“Sometimes things don’t make sense until the end of the story.”

Bill and Ted

Wyld Stallyns

Οι Wyld Stallyns είναι ένα ροκ συγκρότημα από το San Dimas της Καλιφόρνια. Δημιουργήθηκε από τους William “Bill” S. Preston Esq. και Theodore “Ted” Logan και θεωρείται ως το καλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών. Η μουσική και κοινωνική επίδραση τους ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των εθνών και διευκολύνει την επαφή με τους εξωγήινους.

Οι Bill και Ted είναι δύο λάτρεις της μουσικής που κατάγονται από το San Dimas της Καλιφόρνια. Δημιούργησαν τους Wyld Stallyns χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις ή τεχνική στο παίξιμο κιθάρας. Στο ξεκίνημα τους περνούσαν τον πιο πολύ ελεύθερο χρόνο τους, γυρίζοντας τα δικά τους διαφημιστικά βίντεο με σκοπό να προωθήσουν το συγκρότημά τους. Το όνειρο τους είναι να στρατολογήσουν μια μέρα τον Eddie Van Halen στο συγκρότημά τους.

Wyld Stallyns – Family Tree

Η σύνθεση των Wyld Stallyns έχει αλλάξει πολλές φορές με μόνα σταθερά μέλη τους Bill σε κιθάρα και φωνητικά και Ted σε κιθάρα και φωνητικά.

  • William Bill S. Preston, Esq – κύρια φωνητικά, κύρια κιθάρα
  • Ted Theodore Logan – κύρια φωνητικά, ρυθμική κιθάρα
  • Joanna Preston – ντραμς, κρουστά, δεύτερα φωνητικά
  • Elizabeth Logan – πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
  • Θάνατος – μπάσο
  • Station – congas, bongos, κρουστά
  • Καλό Ρομπότ Bill – χορευτής
  • Καλό Ρομπότ Ted – χορευτής

Επίσης έχουν συμμετάσχει αρκετοί θρύλοι της μουσικής βιομηχανίας όπως ο τρομπετίστας Louis Armstrong, ο θρυλικός μοναδικός κιθαρίστας της ροκ Jimi Hendrix, ο κλασικός πιανίστας Wolfgang Amadeus Mozart, ο μυθικός φλαουτίστας των θρύλων BCE,  η ιδρυτής της μουσικής από την αρχαία Ασία Ling Lun, μια προϊστορική γυναίκα των σπηλαίων που ήταν η μεγαλύτερη ντράμερ όλων των εποχών και ένας τύπος ουτοπικής κοινωνίας που τον έλεγαν Rufus.

Δισκογραφία

  • 1989 – Wyld Stallyns

To 1989 κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ τους “Wyld Stallyns” με παραγωγό τον Rufus, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία σε παιδικά πάρτι. Η μουσική των Wyld Stallyns έχει εμπνεύσει την παγκόσμια αρμονία όπως επίσης έχει οδηγήσει στην ένωση όλων των ανθρώπων. Έχουν παραστεί σε συναυλίες στην κορυφή του κόσμου και είναι μέχρι και σήμερα το καλύτερο και πιο διαχρονικό συγκρότημα όλων των εποχών.

Οι Wyld Stallyns έχουν διακριθεί σε μάχες συγκροτημάτων, σε μάχες με ρομπότ, στο επιτραπέζιο παιχνίδι twister, ενώ η μεγαλύτερη τους επιτυχία ήταν η διάσωση του σύμπαντος.

Η τελευταία τους σκηνική παρουσία σημειώθηκε το 2067 με σόλο κιθάρας από τους Bill και Ted, ενώ από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την επόμενη εμφάνισή τους. Τελικά, ο Eddie Van Halen ΔΕΝ συμμετείχε ποτέ σε κανένα δίσκο ή συναυλία τους. Πηγές αναφέρουν ότι μέχρι το 2020 που πέθανε(ή μεταφέρθηκε σε άλλο σύμπαν/διάσταση) αγνοούσε παντελώς την ύπαρξή τους.

“Be excellent to each other.”

William “Bill” S. Preston Esq.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top