While You Were Sleeping – Ενώ Εσύ Κοιμόσουν

“Κάνω μια καθαρή αρχή με τη Lucy. Είναι… είναι… Αυτή… Τι είναι αυτή; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ…”

Peter

Το Ενώ Εσύ Κοιμόσουν είναι μια αμερικανική ρομαντική κομεντί του 1995 σε σκηνοθεσία Jon Turteltaub και σενάριο των Daniel G. Sullivan και Fredric Lebow. Πρωταγωνιστούν οι Sandra Bullock, Bill Pullman και Peter Gallagher. Η ταινία γνώρισε κριτική και εμπορική επιτυχία. Οι Bullock και Pullman έλαβαν έπαινο για τις ερμηνείες τους.

Η Lucy είναι μια γυναίκα που ζει μοναχικά και δουλεύει σαν συλλέκτης εισιτηρίων τρένων. Είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Peter ο οποίος αγνοεί  την ύπαρξή της. Όταν αυτός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στα επείγοντα μιας κλινικής, εκείνη τον συνοδεύει και μένει στο πλευρό του. Από αυτό το σημείο ξεκινά μια σειρά παρεξηγήσεων και παρερμηνειών λέξεων, πράξεων και καταστάσεων που την βρίσκουν εγκλωβισμένη σε ένα νοσοκομείο, μια οικογένεια που δεν είναι δική της, αλλά την λατρεύουν σε ένα επερχόμενο γάμο χωρίς λόγο, σε έναν λάθος και σε έναν σωστό αλλά λάθος έρωτα. Χαμένη σε μια δίνη καταστάσεων προσπαθεί να αποφασίσει τί, πότε και ποιός.

Ανάλαφρο, ευχάριστο και ελαφρά γλυκόπικρο αναδύει μία τεράστια γκάμα συναισθημάτων από τον θεατή με την Sandra Bullock να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας τόσο που όταν η ταινία τελειώνει να πιστεύει πως συνέβησαν όλα στην πραγματικότητα. Το υπόλοιπο καστ που συμπληρώνει την ταινία είναι υποδειγματικό. Οι καταστάσεις και οι ατάκες είναι σωστά μοιρασμένες στους χαρακτήρες, οι οποίοι πραγματικά είναι ότι καλύτερο ο καθένας στο ρόλο του. Όσοι δεν έχετε δει την ταινία, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Όσοι την έχετε δει, σίγουρα την έχετε σχεδόν ξεχάσει. Κάντε μια επανάληψη, η δεύτερη φορά θα είναι σαφώς καλύτερη από την πρώτη. Κι αφού την τελειώσετε, αναρωτηθείτε τι θα κάνατε εσείς στη θέση της Lucy. Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε τη γνώμη σας. Πείτε μας κάτω στα σχόλια.

Και όπως είπε και η ίδια η Lucy:

“Κάποτε ο Πίτερ με ρώτησε πότε ερωτεύτηκα τον Τζακ. Και του είπα: Ήταν ενώ εσύ κοιμόσουν…”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top