Absolutely Anything

– Neil: Θα μπορούσα να λύσω όλα τα προβλήματα του κόσμου!
– Dennis the Dog: Το σκέφτηκες καλά αυτό;

Absolutely Anything

Το Absolutely Anything είναι μια οικογενειακή κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 2015, βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Terry Jones και σενάριο από Terry Jones και Gavin Scott. Πρωταγωνιστούν οι Simon Pegg, Kate Beckinsale, Sanjeev Bhaskar, Rob Riggle, με τις φωνές των Monty Python (John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin) και Robin Williams.

“Πες μου, αν μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε να συμβεί, τι θα ήταν;”

Ray – Absolutely Anything 2015

Κι εγώ αναρωτιέμαι, πως θα ήταν αν το Θεός για μια βδομάδα συναντούσε τους Monty Python και ήταν βρετανικής παραγωγής κι εκτός απ’ το θεό, υπήρχαν κι εξωγήινοι; Αν αντί για Jim Carrey βάζαμε τον Simon Pegg; Eντάξει αλλάζουμε και την Jennifer με την Kate. Κάνουμε και μια αντικατάσταση τον σκύλο (σε πιο dirty version). Η απάντηση είναι: Απολύτως Τίποτα! Όλο αυτό υπάρχει! Ξεκινά σαν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας και εξελίσσεται σε μία κωμωδία καταστάσεων ονειρικού μπάχαλου, ανεκδιήγητων παρεξηγήσεων, απολαυστικών ερμηνειών, γαρνιρισμένο με αλλεπάλληλες ατάκες κάθε είδους και εκπληκτικά αστείες. Ο γόρδιος δεσμός του πρωταγωνιστή έχει deadline. Deadline επίσης έχει και ο εγκέφαλός του. Καλείται κρυφά, εν αγνοία του, να σώσει τον κόσμο. Κι αυτός προσπαθεί μάταια και οριακά να σώσει τον εαυτό του. Ελαφρό, εύγεστο και εύπεπτο, πρωτότυπα αστείο και ξεκαρδιστικά υπέροχο, το Absolutely Anything σαφώς και είναι absolutely something wonderful. Ταινία must-see για μια μεσημεριανή προβολή για όλη την οικογένεια. Απίστευτα credits στην ταινία παίρνει ο Dennis the Dog, ο οποίος πραγματικά παίζει και ο Robin Williams ως φωνή του σκύλου, ο οποίος πραγματικά δεν παίζεται.

Αυτή ήταν η τελευταία ταινία του Terry Jones, πέντε χρόνια πριν από το θάνατό του. Ήταν επίσης η τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Robin Williams, που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί πως για τελευταίο ρόλο της ζωής του, ο Robin Williams επέλεξε να ντουμπλάρει φωνητικά ένα ζώο. Και το κάνει με τρόπο μοναδικό, μετατρέποντας το χυδαίο και το πρόστυχο σε αστείο και γελοίο μέχρι δακρύων. Εν κατακλείδι πρόκειται για μια ευφυή ερμηνεία, η οποία αναδεικνύει για άλλη μια φορά το τεράστιο ταλέντο αυτού του ανθρώπου.

Fun Facts

Ο Terry Jones πήρε την ιδέα για την ταινία από τη νουβέλα φαντασίας του HG Wells, “The Man Who Could Work Miracles”.

“Μπορώ να σκηνοθετήσω πράγματα αλλά δεν μπορώ να γράψω. Η μνήμη μου φεύγει, οπότε παλεύω για λέξεις.”

Terry Jones

Ο Douglas Adams είχε δει το σενάριο και είπε ότι οι σκηνές με τον Dennis the Dog ήταν οι πιο αστείες.

“Τα πλοία κρέμονταν στον ουρανό με τον ίδιο τρόπο που δεν κρέμονται τα τούβλα.”

Douglas Adams – The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Το τραγούδι των τίτλων “Absolutely Anything” ερμήνευσε ο Roger Taylor του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen.

Absolutely anything
And everything is true
Mad and bad and funny things
All there for me and you

Roger Taylor, Queen – Absolutely Anything

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top