Ο Σκοτεινός Άνδρας, η Σκιά και ο Μαύρος Σκορπιός

Τρεις σούπερ ήρωες που εμφανίστηκαν στον κινηματογραφικό κόσμο, πριν την δημιουργία του κινηματογραφικού σύμπαντος των υπερηρώων.

Το Darkman είναι μια αμερικανική ταινία σούπερ ήρωα του 1990 σε σκηνοθεσία και σενάριο από τον Sam Raimi. Βασισμένο σε ένα διήγημα που έγραψε ο Raimi ως φόρο τιμής στις ταινίες τρόμου της Universal της δεκαετίας του 1930. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Liam Neeson.

Το The Shadow είναι μια αμερικανική ταινία σούπερ ηρώων του 1994 από την Universal Pictures, σε παραγωγή Martin Bregman, Willi Bear, και Michael Scott Bregman και σε σκηνοθεσία Russell Mulcahy. Πρωταγωνιστεί ο Alec Baldwin. Η ταινία βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα pulp fiction που δημιουργήθηκε το 1931 από τον Walter B. Gibson.

Το Black Scorpion είναι μια action comedy με σούπερ ήρωες του 1995 σε σκηνοθεσία Jonathan Winfrey και πρωταγωνίστρια την Joan Severance. Ο Roger Corman ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός και κυκλοφόρησε αρχικά στο καλωδιακό δίκτυο Showtime ως μέρος της σειράς Roger Corman Presents.

Peyton Westlake VS Lamont Cranston VS Darcy Walker

1990 – Darkman

Ο επιστήμονας Peyton Westlake δέχεται βάναυση επίθεση, παραμορφώνεται και αφήνεται να πεθάνει από τον αδίστακτο μαφιόζο Robert Durant. Η φίλη του και δικηγόρος Julie Hastings έρχεται σε σύγκρουση με τον διεφθαρμένο προγραμματιστή Louis Strack Jr. Μετά την αποτυχία μιας θεραπείας για να τον θεραπεύσει από τα εγκαύματα του, ο Westlake αναπτύσσει υπεράνθρωπες ικανότητες, οι οποίες έχουν επίσης την ακούσια παρενέργεια να τον καταστήσουν ψυχικά ασταθή και οριακά ψυχωτικό. Καταποντισμένος από εκδίκηση, αποφασίζει να κυνηγήσει αυτούς που τον παραμόρφωσαν.

Μη μπορώντας να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του The Shadow , ο Sam Raimi αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του σούπερ ήρωα και έκλεισε συμφωνία με τα Universal Studios για να κάνει την πρώτη του ταινία στούντιο στο Χόλυγουντ.

1994 – The Shadow

Ο Shadow ήταν ένα ήρωας κόμικς και pulp βιβλίων στη δεκαετία του 1930. Εκπαιδευμένος από σοφούς της Ανατολής, έχοντας την ικανότητα να γίνεται αόρατος αλλά και να υπνωτίζει τα μυαλά των ανθρώπων, έρχεται στη σκοτεινή κι αμαρτωλή Νέα Υόρκη να αναλάβει δράση και να αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος στο πρόσωπο του Shiwan Khan. Σκοτεινοί δρόμοι, μοιραίες γυναίκες, αστυνομικοί, επιστήμονες, όλοι και όλα σε μια ατμόσφαιρα νουάρ.

1995 – Black Scorpion

Η ταινία αφορά τις περιπέτειες σε στυλ κόμικς της Darcy Walker, μίας αστυνομικού ντετέκτιβ της οποίας η μυστική ταυτότητα είναι ο Μαύρος Σκορπιός, μία σούπερ ήρωας που επαγρυπνεί για δικαιοσύνη. Αν και η ταινία δεν διευκρινίζει ρητά αν έχει ιδιαίτερες δυνάμεις ή όχι, φαίνεται σε πολλές σκηνές, μέσω της χρήσης ηλεκτρικού φορτίου, ότι ενισχύεται από το δαχτυλίδι σκορπιού που φοράει, ένα δώρο από τον αείμνηστο πατέρα της. Όπως ο Batman, καταπολεμά τους κακούς με έναν συνδυασμό πολεμικών τεχνών, μεγάλης ευκινησίας και δύναμης, και πολλές τεχνολογικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλής ισχύος, ειδικά εξοπλισμένου αυτοκινήτου. Μια γυναίκα Batman με δυνατή ιστορία, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καλό ρυθμό δράσης… και πολλές ευκαιρίες για σεξ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top