Πρασοσέλινο με αυγολέμονο

Θα φτιάξουμε ένα φαγητό με χοιρινό, πράσα, σέλινο και αυγολέμονο.

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο
  • 3 κιλά πράσα
  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη λαχανικών
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ

Υλικά για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κούπα ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το σέλινο και τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεματάμε το πράσο σε καυτό νερό για να γίνει το φαγητό μας πιο ελαφρύ. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί βάζουμε μέσα το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, το βάζουμε λίγο λίγο. Ο λόγος που θωρακίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές είναι γιατί μετά δεν χρειάζεται ξάφρισμα.

Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά ρίχνουμε το κρέας, τα πράσα, τη σελινόριζα, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, και σκόνη λαχανικών.

Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό με λίγο ζωμό. Μόλις είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο

Παίρνουμε μια κούπα και ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το ζωμό, τόσο όσο να γεμίσει η κούπα. Χτυπάμε 2 αυγά πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό μέσα στα αυγά, καθώς το χτυπάμε με ένα πιρούνι. Θα παρατηρήσουμε πως όσο χτυπάμε φουσκώνει.

Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όσο είναι ζεστό το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αυτό το κάνουμε για να ψηθεί και το αυγό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top