Μηλόπιτα

Υλικά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 4 – 5 μήλα
  • 5 αυγά
  • 5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
  • 5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • καρύδια, σταφίδες, σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι μικρό και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα 200 γραμμάρια βούτυρο και 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε να λιώσουν. Βγάζουμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο⁽¹⁾.

Παίρνουμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 5 αυγά και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 5 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Μετά ρίχνουμε 5 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 30 εκατοστά και στρώνουμε μία λαδόκολλα κομμένη στρόγγυλη. Ρίχνουμε επάνω στη λαδόκολλα 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βάζουμε από πάνω τα μήλα κομμένα σε στρόγγυλες φέτες. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα στα μήλα καρύδια, σταφίδες ή κομμάτια σοκολάτας ή ότι άλλο θέλουμε.

Μετά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη πάνω στα μήλα⁽¹⁾. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά που χτυπήσαμε στο μίξερ.

Ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 35 έως 40 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα απ’ το φούρνο, την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, και αναποδογυρίζουμε το ταψί με τη βοήθεια μιας πιατέλας για να έρθουν τα μήλα από πάνω.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top