Διακοσμητικό κουνέλι

Κοντοζυγώνει το Πάσχα, ας ασχοληθούμε με μια σχετική διακόσμηση που θα φτιάξουμε μόνοι μας, γρήγορα και οικονομικά με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

1η Φάση

Χρειαζόμαστε δύο στρογγυλά στεφάνια ένα μικρό κι ένα μεγαλύτερο. Θα φτιάξουμε τα στεφάνια από δύο κομμάτια λάστιχο που έχουμε στο σπίτι μας. (Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε τα στεφάνια έτοιμα.) Τα κόβουμε στις διαστάσεις που θέλουμε. Κάνουμε κύκλο το λάστιχο και το ενώνουμε με χαρτοταινία. Παίρνουμε χαρτί ή εφημερίδες που έχουμε στο σπίτι μας (εγώ εδώ χρησιμοποίησα το χαρτί που ήταν τυλιγμένο το ψωμί που παίρνω) και το τυλίγουμε γύρω γύρω στο στεφάνι.

2η Φάση

Παίρνουμε ύφασμα που έχουμε στο σπίτι μας από κάποιο ρούχο που δεν φοράμε, ακόμα και χρωματισμό. Μη σας πω, ότι θα φαίνεται πολύ όμορφο το χρωματιστό στεφάνι. Εγώ εδώ πήρα λινάτσα, που έκοψα σε λωρίδες (από ένα τσουβάλι που είχα στο σπίτι) και άρχισα να τις τυλίγω γύρω απ’ το στεφάνι. Στις άκρες κάθε λωρίδας βάζουμε λίγη κόλλα για στερέωμα.

3η Φάση

Έφτιαξα τα αυτιά με χαρτόνι και κόλλησα επάνω λινάτσα, και  για να είναι πιο όμορφα, έβαλα με κόλλα γύρω γύρω λίγο σχοινί που είχα. 
Δένουμε τα δύο στεφάνια με σχοινί και τα κολλάμε με κόλλα, και κολλάμε και τα αυτιά.

Το κουνέλι είναι έτοιμο. Μένει μόνο η διακόσμηση. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει το προσωπικό του γούστο. Σας δίνω μερικές ιδέες.

Σε επόμενο άρθρο θα σας δείξω πως να φτιάξετε λουλούδια από βιτέξ και υφάσματα, εύκολα γρήγορα και οικονομικά για να στολίσετε το κουνέλι σας. Επίσης, θα σας δείξω πως να φτιάξετε στεφάνι από χαρτόνι και κουκουνάρια,  και λαμπάδες πασχαλινές.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top