Πατατοσαλάτα

Υλικά

  • 1 ½ κιλά πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ κούπα του τσαγιού άνηθο ή μάραθο
  • 250 ml μαγιονέζα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε να βράσουν. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά.

Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη στην χοντρή κοπή. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Βράζουμε 2 αυγά και τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

Όταν έχουν βράσει οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια μπασίνα. Πιέζουμε με μία πρέσα πατάτας ή ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν οι πατάτες. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα μας μαζί με το φαγητό σαν συνοδευτικό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top