Καριόκες

Θα φτιάξουμε μια εύκολη και γρήγορη σοκολατένια συνταγή.

Υλικά

  • 2 μεγάλα πακέτα μπισκότα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί καραμελωμένο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 1 κούπα καρύδια

Για την επικάλυψη

  • 1 γλυκιά κουβερτούρα
  • 1 πικρή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Παίρνουμε το μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ψιλοκόβουμε τα καρύδια με το μούλτι. Παίρνουμε μία μπασίνα και ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια, την ινδική καρύδα, το κακάο, το ζαχαρούχο και το καραμελωμένο γάλα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στην άκρη μιας λαδόκολλας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Το βγάζουμε απ’ το ψυγείο, το κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα. Έπειτα τις βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν. Ρίχνουμε από πάνω τριμμένο καρύδι ή τις αφήνουμε σκέτες.

Πως λιώνουμε την κουβερτούρα

Βάζουμε 1 γλυκιά και 1 πικρή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top