Κότσι χοιρινό

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε το πιο νόστιμο φαγητό για το εορταστικό τραπέζι. Οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν.

Υλικά

  • 3 κότσια χοιρινά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 3 πράσα
  • 3 κούπες σέλινο
  • 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 2 καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 2 κιλά πατάτες

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μικρό βάζο με καπάκι, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο, κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μπαχάρι. Κλείνουμε το βάζο και το κουνάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σέλινο χοντροκομμένα. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κότσια απ’ όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, τα πράσα, το σέλινο και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Τα βάζουμε σε μία γάστρα και βάζουμε από πάνω τα κότσια. Βάζουμε και τις πατάτες από δίπλα. Αλείβουμε το κρέας χρησιμοποιώντας το μισό από το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω. Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε λίγο νερό και το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες. Συμπληρώνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2,5 ώρες. Αφαιρούμε το καπάκι της γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top