Κρύα πάστα σοκολάτα

Εύκολο γλυκάκι για όλες τις ώρες.

Υλικά

  • 185 γραμμάρια γκοφρέτα με γέμιση κακάο
  • 1 φακελάκι κρέμα αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
  • 2 κουτιά γάλα συμπυκνωμένο
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουβερτούρα γλυκιά
  • 2 πακέτα πτι μπερ ή 500 – 600 γραμμάρια σπιτικά μπισκότα

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα 1 κουτί γάλα και άλλο τόσο νερό.

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο γάλα απ’ την κατσαρόλα και την κρέμα αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ένα ομογενές μίγμα.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει ή κρέμα αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ ή τάπερ. Τρίβουμε τη μισή ποσότητα από τις γκοφρέτες σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την στρώνουμε πάνω στην πάστα και από πάνω τρίβουμε την υπόλοιπη γκοφρέτα. Βάζουμε την πάστα μας στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για να παγώσει. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη μέχρι το εορταστικό τραπέζι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top