Τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά της γιαγιάς

Θα σας δείξω πως να φτιάξετε σκορδαλιά με ψωμί. Μια συνταγή που έχω απ’ τη γιαγιά μου. Επίσης η πιο εύκολη συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο.

Υλικά

για την σκορδαλιά

  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 250 γραμμάρια ψωμί

για τον μπακαλιάρο

  • 2 φιλέτα κατεψυγμένο μπακαλιάρο
  • αλεύρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • σπορέλαιο

Εκτέλεση

Βάζουμε την ψίχα απ’ το ψωμί σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε λίγη ώρα να μουλιάσει. Παίρνουμε ένα γουδί ή ένα μούλτι, ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι και τα χτυπάμε για λίγο. Μετά στύβουμε το ψωμί και το προσθέτουμε μαζί με λάδι και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη.

Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο, τον στύβουμε ελαφρά και τον κόβουμε μερίδες. Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε αλεύρι, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνουμε αρκετό λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μετά αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και βάζουμε ένα ένα τα κομμάτια στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα απ’ τη μία πλευρά τα γυρνάμε. Αφού πάρουν χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές είναι έτοιμα.

Tips
  1. Μπορείτε αντί για ψωμί να βάλετε βραστές πατάτες.
  2. Μπορείτε να προσθέσετε στην σκορδαλιά τριμμένα καρύδια.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top