Φτιάχνουμε μία διαφορετική, πρωτότυπη και νόστιμη πίτα. Γίνεται στρωτή στο ταψί αλλά και ατομικές μικρές πιτούλες.
Υλικά
- 300 γραμμάρια φύλλα από παντζάρι ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια ανθότυρο ή φέτα
- 1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
- αλάτι
- άνηθο ή μάραθο
- πράσο
- μαϊντανό
- 8 χειροποίητα φύλλα ή 1 πακέτο έτοιμα
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μία λεκάνη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πανιάσουν. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Στο τρίτο φύλο ρίχνουμε γέμιση και ανθότυρο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Tips
- Αν τα φύλλα είναι έτοιμα, χρησιμοποιήστε το μισό λάδι μόνο.
- Αν τα φύλλα είναι χειροποίητα, χρησιμοποιήστε όλο το λάδι.
- Αν θέλετε ή πίτα να είναι νηστίσιμη, αφαιρέστε το τυρί.
- Μπορείτε αντί για μία πίτα, να φτιάξετε μικρές ατομικές πίτες.
Tips