Εύκολη συνταγή μοσχαράκι με μανέστρα ακόμα και αν το φτιάχνετε για πρώτη φορά.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι
- ½ πακέτο μανέστρα
- 1 μέτριο καρότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
- 1 κύβο λαχανικών
- 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι στο μούλτι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το καρότο, το κρεμμύδι και το μοσχάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, σάλτσα ντομάτας και 1 κύβο λαχανικών.
- Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας, συμπληρώνουμε 4 ποτήρια νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιήσουμε απλή κατσαρόλα, συμπληρώνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για περίπου 2 ώρες.
Αφού βράσει το κρέας, θα πρέπει να έχει μείνει αρκετός ζωμός για να βράσουμε και τη μανέστρα. Όποτε προσθέτουμε τη μανέστρα και βράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος αφήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά μέσα στη κατσαρόλα και μετά σερβίρουμε.