Πράσινη σαλάτα από τον κήπο

Υλικά

  • 1 κούπα του τσαγιού ρόκα
  • 1 κούπα του τσαγιού αντίδια
  • 1 κούπα του τσαγιού σπανάκι τρυφερό
  • 5 – 6 φύλλα πράσινο μαρούλι
  • 5 – 6 φύλλα κόκκινο μαρούλι
  • 2 – 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κούπα του τσαγιού άνηθο ή μάραθο
  • 1 κούπα του τσαγιού φύλλα από παντζάρι μικρά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι
  • 2 φέτες ψωμί
  • παρμεζάνα
  • ελιές

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά. Κόβουμε τα μαρούλια με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Για τα κρουτόν

Αλείβουμε 2 φέτες ψωμί και από τις 2 πλευρές με μαργαρίνη ή λάδι, και τα βάζουμε στην τοστιέρα ή στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

1η Εκδοχή

Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και τα ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε από πάνω φέτες από παρμεζάνα και κρουτόν.

2η Εκδοχή

Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και τα ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε από πάνω φέτες παρμεζάνας και ελιές.

Tips
  1. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πολύ θρεπτική και με λίγες θερμίδες.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο.
  3. Μπορείτε να προσθέσετε πένες ή κάποιο άλλο παρόμοιο ζυμαρικό.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top