Υλικά
- 1 κούπα του τσαγιού ρόκα
- 1 κούπα του τσαγιού αντίδια
- 1 κούπα του τσαγιού σπανάκι τρυφερό
- 5 – 6 φύλλα πράσινο μαρούλι
- 5 – 6 φύλλα κόκκινο μαρούλι
- 2 – 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κούπα του τσαγιού άνηθο ή μάραθο
- 1 κούπα του τσαγιού φύλλα από παντζάρι μικρά
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
- αλάτι
- 2 φέτες ψωμί
- παρμεζάνα
- ελιές
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά μας πολύ καλά. Κόβουμε τα μαρούλια με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Για τα κρουτόν
Αλείβουμε 2 φέτες ψωμί και από τις 2 πλευρές με μαργαρίνη ή λάδι, και τα βάζουμε στην τοστιέρα ή στο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
1η Εκδοχή
Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και τα ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε από πάνω φέτες από παρμεζάνα και κρουτόν.
2η Εκδοχή
Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μια πιατέλα ή ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και τα ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε από πάνω φέτες παρμεζάνας και ελιές.
Tips
- Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πολύ θρεπτική και με λίγες θερμίδες.
- Μπορείτε να σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο.
- Μπορείτε να προσθέσετε πένες ή κάποιο άλλο παρόμοιο ζυμαρικό.
Tips