ΠΤΙ – ΦΟΥΡ

Τα μπισκοτάκια μας γίνονται εύκολα και είναι νόστιμα, αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Ταιριάζουν πολύ με τον καφέ και το τσάι μας. Επίσης μπορούμε να τα σερβίρουμε σε πάρτι και σε γιορτές. Μπορούμε ακόμη, να τα προσφέρουμε σαν δώρο μέσα σε ένα κουτάκι.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα ή πραλίνα
  • κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε τα αυγά, τα χτυπάμε για λίγο και μετά αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αν έχουμε κορνέ τα φτιάχνουμε με αυτό, διαφορετικά φτιάχνουμε το σχήμα με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Όταν κρυώσουν τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε σε σοκολάτα, καρύδα, τρούφα ή ξηρούς καρπούς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top