Μελιτζάνες γεμιστές

Θα σας δείξω πως να μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο τις μελιτζάνες.

Υλικά

  • 9 μέτριες μελιτζάνες
  • 3 πατάτες
  • 12 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 – 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, σταφίδες, ένα ποτήρι νερό και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει το ρύζι. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τις φλούδες, κρατάμε μία φέτα από το πάνω μέρος για καπάκι, αφαιρούμε το εσωτερικό από κάθε μελιτζάνα και το κρατάμε για να φτιάξουμε μελιτζανοσαλάτα.

Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε τις μελιτζάνες με τη σειρά και ενδιάμεσα τις πατάτες. Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας. Γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε, κλείνουμε με τα καπάκια, συμπληρώνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας με τυρί φέτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top