Ομελέτα φούρνου #2

Φτιάχνουμε μια ομελέτα φούρνου με αλλαντικά.

Υλικά

  • 9 αυγά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 4 ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • πάριζα με σκόρδο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες, κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις πιπεριές σε λεπτά κομμάτια και τα ντοματίνια σε φέτες. Τρίβουμε την πάριζα και το τυρί στον τρίφτη.

Παίρνουμε ένα τηγάνι το βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Τέλος σοτάρουμε και την πάριζα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω το περιεχόμενο από το τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top