Στριφτό της γιαγιάς

Η πιο εύκολη παραδοσιακή πίτα με λίγα υλικά.

Υλικά

  • 800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες του τσαγιού νερό από τη βρύση
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι. Χωρίζουμε τις ζύμη σε 10 μπάλες. Τις αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Μετά τις ανοίγουμε με τα χέρια σε μικρά φύλλα. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο τυρί. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο το βάζουμε από πάνω, βάζουμε ξανά βούτυρο και τυρί, και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια πιάνουμε τις άκρες με τα χέρια και στρίβουμε αντίστροφα μέχρι να πάρει σχήμα η πίτα όπως στην φωτογραφία.  Μετά το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top