Σαλάτα με πλιγούρι

Μία νόστιμη, υγιεινή σαλάτα που μπορούμε να φάμε και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια πλιγούρι για σαλάτες
  • 1 κούπα του τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 κούπα του τσαγιού ανάμεικτα λαχανικά
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ή μάραθο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι με σύκο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι μέσα σε νερό για τουλάχιστον 10 ώρες. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι και τα λαχανικά(από έτοιμη συσκευασία για σαλάτα). Βράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στραγγίζουμε και το πλιγούρι σε σουρωτήρι. Παίρνουμε μία πιατέλα, βάζουμε μέσα το πλιγούρι, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Αν περισσέψει σαλάτα, μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 μέρες. Η συγκεκριμένη σαλάτα ταιριάζει πολύ με ψητά στα κάρβουνα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top