Πρόβειο με τραχανά

Υλικά

  • 1 κιλό πρόβειο κρέας χωρίς κόκκαλα
  • 5 κουταλιές της σούπας λευκός τραχανάς
  • 5 κουταλιές της σούπας κόκκινος τραχανάς λαχανικών
  • 3 μέτρια καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
  • 1 κούπα του τσαγιού σέλινο
  • 1 κούπα του τσαγιού σελινόριζα
  • 1 κούπα του τσαγιού φινόκιο
  • 4 – 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τη σελινόριζα και το φινόκιο μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ζεματάμε το κρέας και αφαιρούμε το πρώτο νερό. Μετά ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υλικά απ’ το μούλτι καθώς και αλάτι, πιπέρι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τον τραχανά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Tips
  1. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα τραχανά που έφτιαξα μόνη μου.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε με τριμμένη φέτα.
  1. Μπορείτε να σερβίρετε επίσης με κρουτόν.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top