Ρολό γεμιστό με λαχανικά

Νόστιμο ρολό για όλη την οικογένεια, το αγαπούν οι μικροί φίλοι αλλά και οι μεγάλοι. Τρώγεται σαν κυρίως πιάτο ή σαν μεζές με κρασί ή τσίπουρο.

Υλικά

  • 1 ½ κιλά πατάτες
  • 500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη

για τη γέμιση

  • 1 κούπα του τσαγιού καρότο
  • 1 κούπα του τσαγιού τυρί γκούντα
  • 300 γραμμάρια διάφορα χόρτα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • λίγο ανθότυρο ή φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ή μάραθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια. Τρίβουμε στον τρίφτη, στην χοντρή κοπή, το καρότο και το τυρί γκούντα. Κόβουμε τις πατάτες σε στρόγγυλες φέτες.

Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε τον κιμά. Μετά ρίχνουμε 1 αυγό, φρυγανιά, μαϊντανό, δυόσμο, τα ξερά κρεμμύδια, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα κόβουμε. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα φύλλα από σπανάκι, παντζάρια και σέσκουλα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει,  ρίχνουμε μέσα τα χόρτα μας και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά. Τα πιέζουμε για να φύγει όλο το νερό.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο για 4 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα χόρτα. Τα σοτάρουμε κι αυτά για 1 λεπτό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε τον κιμά απ’ το ψυγείο και ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το μισό τυρί γκούντα πάνω στο φύλλο του κιμά(όπως στις φωτογραφίες). Από πάνω βάζουμε όλο το τριμμένο καρότο. Μετά βάζουμε το υπόλοιπο τυρί γκούντα.

Παίρνουμε τα χόρτα και τα βάζουμε στην άκρη του φύλλου κιμά καταμήκος. Πάνω στα χόρτα βάζουμε ανθότυρο σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό. Τοποθετούμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε και τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομμένα κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 50 λεπτά.

Tips
  1. Μπορείτε να σερβίρετε το ρολό σας με μία σαλάτα.
  2. Μπορείτε να σερβίρετε το ρολό σας με έναν ωραίο πουρέ.
  3. Μπορείτε να σερβίρετε το ρολό σας με ρύζι.
  4. Μπορείτε να σερβίρετε το ρολό σας με τηγανητές ή ψητές πατάτες.
  5. Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση μπούκοβο, αν σας αρέσουν τα καυτερά.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top