Τούρτα παγωτό φράουλα

Θα φτιάξουμε τούρτα παγωτό χωρίς παγωτομηχανή. Έχει φανταστική γεύση, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα μεγάλο
  • 1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 250 γραμμάρια φράουλες
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτί έτοιμη καραμέλα

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μούλτι, ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και το μέλι, και τα πολτοποιούμε.

Τρίβουμε στο μούλτι τα μισά μπισκότα, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το μισό κουτί καραμέλα και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης με σχέδιο και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της λεκάνης. Το πιέζουμε καλά στον πάτο και ρίχνουμε από πάνω μερικές κομμένες φράουλες. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, αλλά όχι πολύ για να μην σφίξει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, τον πολτό φράουλας και αφήνουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα σιλικόνης, ρίχνουμε την κρέμα παγωτό και την βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει. Ξεφορμάρουμε εύκολα από την φόρμα σιλικόνης και βάζουμε από πάνω στην τούρτα ότι θέλουμε. Εγώ εδώ έβαλα φράουλες. Η τούρτα μας είναι έτοιμη.

Θα σας δείξω και μία δεύτερη εκδοχή, απ’ την κρέμα που μου έμεινε απ’ την τούρτα. Έβαλα την κρέμα σε ένα μικρό τάπερ κι έριξα μέσα το μισό κουτί καραμέλα που μας περίσσεψε, μαζί με 5 – 6 τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν. Τα ανακάτεψα όλα μαζί να ενσωματωθούν κι έβαλα το τάπερ στην κατάψυξη να παγώσει. Έτσι δεν πετάξαμε τίποτα από τα υλικά που μας περίσσεψαν. Και έτσι έχουμε ένα δεύτερο, γευστικό παγωτό με καραμέλα και μπισκότα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top