Ευκολές πίτες για πίτσα

Υλικά

  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κούπα του τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια μπασίνα και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες για ατομικές πίτσες ή σε 5 μπάλες αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλες πίτσες. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε στρόγγυλο σχήμα.

Παίρνουμε ένα τηγάνι σε ανάλογο μέγεθος με τις πίτες και το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια θερμοκρασία. Παίρνουμε μία πίτα, λαδώνουμε από την μία πλευρά και την βάζουμε στο τηγάνι με την λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω. Λαδώνουμε και την πάνω πλευρά και την γυρίζουμε μόλις πάρει χρώμα. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές είναι έτοιμη. Χρειάζεται περίπου 4 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες πίτες.

Βάζουμε πάνω στις πίτες σάλτσα, τυρί και ότι άλλα υλικά θέλουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις πίτσες μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tips
  1. Μπορείτε να βάλετε στις πίτσες σας σπιτικό γύρο. Για τη συνταγή δείτε εδώ.
  2. Για το τελείωμα στο φούρνο, ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί μόνο. Αν ψήσετε για παραπάνω ώρα, το τυρί θα καεί και θα πικρίσει.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες πίτες για γύρο σαν βάση και να ψήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 4 με 5 λεπτά.
  4. Αν θέλετε να βάλετε στην πίτσα σας πράσινα λαχανικά, τα προσθέτετε στο τέλος από πάνω ωμά.
  5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νηστίσιμα υλικά για τα τόπινκγς σας όπως τηγανητές πατάτες, καλαμαράκια, ελιές, λιαστή ντομάτα.
  6. Μπορείτε να ρίξετε πάνω στις πίτσες σας μπαχαρικά όπως πάπρικα, ρίγανη, μπούκοβο.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top