Μελιτζάνες παπουτσάκια

Σήμερα έκοψα τις πρώτες μελιτζάνες από τον κήπο και αποφάσισα να φτιάξω μελιτζάνες παπουτσάκια, ένα πεντανόστιμο φαγητό.

Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • τυρί γκούντα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια εύκολη κρέμα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ένα ποτήρι γάλα, 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, λίγο αλάτι και μία κουταλιά βούτυρο. Ανακατεύουμε και βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει.

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε οριζόντια στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις χαράζουμε από πάνω, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι και ξύδι. Ρίχνουμε και τις σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και λίγη ψίχα από τις μελιτζάνες. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο και πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσουν. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό και τον κιμά. Στη συνέχεια ρίχνουμε χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση, βάζουμε τριμμένο τυρί, κρέμα και μετά ξανά τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε και λίγη πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top