Τούρτα με ανανά

Θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκό με 15 λεπτά προετοιμασία και πάγωμα στο ψυγείο για περίπου 5 – 6 ώρες.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • κομπόστα ανανά
  • γλυκό κεράσι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, το ζαχαρούχο γάλα, λίγα κομματάκια ανανά και κομμένα κερασάκια. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε, ρίχνοντας την τριμμένη σοκολάτα.

Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε πρώτα κομμάτια ανανά ολόκληρα και καλύπτουμε τα κενά με κεράσια. Μετά ρίχνουμε το μίγμα που φτιάξαμε παραπάνω. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, βάζουμε μια πιατέλα πάνω στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top