Πιτάκια με γέμιση

Δεν νομίζω να υπάρχουν πιο εύκολα πιτάκια από αυτά. Είναι αφράτα και νοστιμότατα. Αρέσουν πολύ στα παιδιά και μπορούν να τα πάρουνε μαζί τους στο σχολείο ή μπορείτε να τα σερβίρετε σε γενέθλια και γιορτές.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • αλλαντικό
  • 1 κούπα σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια λεκάνη, βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το λάδι, 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όσο πάρει, λίγο λίγο το αλεύρι και τη φέτα χοντροκομμένη. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 3 ίσες μπάλες. Την 1η μπάλα την αφήνουμε όπως είναι. Στη 2η μπάλα ζύμης ρίχνουμε το αλλαντικό και ζυμώνουμε ελαφρά να ενσωματωθεί. Για την 3η μπάλα ζύμης, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το προσθέτουμε στη ζύμη καθώς και το σπανάκι. Χωρίζουμε κάθε μπάλα ζύμης σε 10 μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε 1 αυγό και αλείβουμε τα πιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top