Σπιτικά κορνεδάκια

Θα φτιάξουμε φανταστικά, νόστιμα, σιροπιαστά σπιτικά κορνεδάκια. Θα τα σερβίρουμε φρέσκα, λαχταριστά και τραγανά.

Υλικά για τα χωνάκια

  • 850 γραμμάρια φύλλα σφολιάτας
  • 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια κρέμα πατισερί
  • 300 γραμμάρια σαντιγί
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γραμμάρια κεράσια
  • 1 κρόκο αραιωμένο σε νερό

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 γραμμάρια νερό
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • φλούδες από λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Υλικά για την κρέμα πατισερί

  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • άρωμα βανίλιας
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σιρόπι

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και 1 ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για 2 – 3 σε δυνατή θερμοκρασία. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει το σιρόπι μας.

Κρέμα πατισερί εύκολη

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ή κρέμα. Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Χωνάκια

Κόβουμε τις σφολιάτες σε λωρίδες από την μικρή πλευρά, έτσι ώστε να έχουν 2 – 3 εκατοστά πάχος. Φτιάχνουμε δικά μας χωνάκια με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή παίρνουμε έτοιμα μεταλλικά.

Τυλίγουμε 2 λωρίδες σφολιάτα σε κάθε χωνάκι και πιέζουμε τις ενώσεις, για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας που έχουμε ετοιμάσει.

Βάζουμε τα χωνάκια σε ένα ταψί και τα αλείβουμε επιφανειακά με τον αραιωμένο κρόκο. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Αφού ψηθούν, βγάζουμε τα χωνάκια από τις σφολιάτες και καθώς είναι ακόμη ζεστές, τις βάζουμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και τις βγάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε κάθε χωνάκι ¾ με κρέμα πατισερί και το υπόλοιπο με σαντιγί. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε από πάνω ένα κερασάκι.

Σερβίρουμε, καλή σας όρεξη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top