Νηστίσιμη Πάστα φλώρα

Η πάστα φλώρα είναι ένα γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι επιδόρπιο και συνοδευτικό με τον καφέ.

Υλικά

  • μαρμελάδα κεράσι
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας λικέρ
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 – 5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • γλυκό κερασάκι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε ξύσμα πορτοκάλι, βανίλια, λικέρ, χυμό πορτοκάλι, κανέλα, μπέικιν πάουντερ και κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ένα μικρό και σε ένα μεγάλο κομμάτι. Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι σε στρόγγυλο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σηκώνουμε τα άκρα του φύλλου γύρω γύρω στο ταψί. Τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο φύλλο.

Ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το μικρό κομμάτι ζύμης. Το κόβουμε σε λωρίδες. Τοποθετούμε τις λωρίδες πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, τις μισές κάθετα και τις άλλες μισές οριζόντια ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια. Διακοσμούμε από πάνω με κερασάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Tips
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σπιτική μαρμελάδα θέλετε ή έτοιμη.
  2. Μπορείτε να κάνετε όποιου είδους διακόσμηση θέλετε.
  3. Μπορείτε αντί για μαρμελάδα να βάλετε πραλίνα ή κρέμα.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top