Σφολιατίνια με φυστικοβούτυρο

Φτιάχνουμε κάτι γρήγορο κι εύκολο για τη λιγούρα. Τα σφολιατίνια μας τρώγονται όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη φυστικοβούτυρο
  • 1 ½ κούπα του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ανοίγουμε το φύλλο και το αφήνουμε πάνω στη διαφάνεια που είναι τυλιγμένο. Αλείβουμε το μισό φύλλο με φυστικοβούτυρο, ρίχνουμε από πάνω την κανέλα και μία κούπα ζάχαρη και διπλώνουμε με τη βοήθεια της διαφάνειας το άλλο μισό φύλλο. Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, τα στρίβουμε, τα αλείβουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε με τη σειρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

Tips
  1. Μπορείτε αντί για φυστικοβούτυρο να χρησιμοποιήσετε πραλίνα ή μαρμελάδα και τριμμένο μπισκότο ή καρύδια.
  2. Μπορείτε να φτιάξετε μια αλμυρή εκδοχή, στρώνοντας στο μισό φύλλο κίτρινο τυρί και ζαμπόν.
  3. Άλλος ένας τρόπος είναι να αλείψετε με βούτυρο το φύλλο και να ρίξετε από πάνω κανέλα και ζάχαρη.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top