Τζατζίκι

Θα φτιάξουμε ένα εύκολο τζατζίκι με τον τρόπο που μου έμαθε η γιαγιά μου.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μέτριο αγγουράκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το αγγουράκι, αφαιρούμε τα σπόρια και το τρίβουμε σε ένα τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και πιέζουμε να φύγει η υγρασία. Παίρνουμε ένα ξύλινο γουδί, ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αγγουράκι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν δεν έχετε ξύλινο γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μούλτι. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε κυρίως με ψητά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top