Γλυκό κυδώνι

Ένα γλυκό του κουταλιού που πάντα υπήρχε στα σπίτια μας.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό κυδώνι καθαρισμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε το κυδώνι και αφήνουμε να πάρει βράση. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνουμε όλη τη νύχτα το γλυκό μας στην άκρη. Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το χυμό από ½ λεμόνι και βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Προσθέτουμε και την αρμπαρόριζα για να αρωματιστεί το γλυκό μας. Όταν το γλυκό μας αρχίσει να κρυώνει, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top