Ντόνατς

Θα σας δείξω πως φτιάξετε αφράτα και λαχταριστά ντόνατς.

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 7 γραμμάρια μαγιά
  • 5 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο και κόβουμε με τη βοήθεια ενός ποτηριού μικρά στρόγγυλα κομμάτια. Με άλλο πολύ μικρό ποτήρι κόβουμε το κέντρο από κάθε στρόγγυλο κομμάτι, ώστε να σχηματιστεί μία μικρή τρύπα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Τα τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι, γυρνώντας τα και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα για να στραγγίσουν. Μόλις κρυώσουν, τα διακοσμούμε με λευκή σοκολάτα ή γάλακτος, σοκολατένια ή χρωματιστή τρούφα, καρύδια, αμύγδαλα, ινδική καρύδα, ζάχαρη ή ότι άλλο σας αρέσει.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top