Γλυκό με χουρμάδες

Θα φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκάκι με χουρμάδες.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια χουρμάδες
  • 140 γραμμάρια καρύδια
  • ½ κουτί καραμελωμένο γάλα
  • 225 γραμμάρια μπισκότα
  • 30 γραμμάρια σουσάμι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κυδώνι
  • 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα
  • 2 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Κόβουμε στο μούλτι τα καρύδια και τα μπισκότα ξεχωριστά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τους χουρμάδες μαζί με το καραμελωμένο γάλα και τα κόβουμε. Αυτό το κάνουμε για να βοηθήσουμε τους χουρμάδες να πολτοποιηθούν.

Παίρνουμε μία μπασίνα, βάζουμε τους χουρμάδες, τα καρύδια, τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Χωρίζουμε το μίγμα μας στα 2. Βάζουμε στο ένα πραλίνα και στο άλλο σουσάμι και μαρμελάδα κυδώνι. Ανακατεύουμε το κάθε μίγμα ξεχωριστά και μετά τα βάζουμε σε 2 φόρμες σιλικόνης. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο. Βγάζουμε από την κατάψυξη τις φόρμες, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας ή σουσάμι ή καρύδια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top