Κουνέλι με κριθαράκι

Υλικά

  • 1 κουνέλι
  • ½ πακέτο κριθαράκι
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε μία λεκάνη. Το ραντίζουμε με το ξύδι και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κουνέλι μαζί. Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1 φύλλο δάφνης και στο τέλος το νερό. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα.

Όταν βράσει το κουνέλι μας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και τελειώνουμε το μαγείρεμα στο φούρνο. Η κατσαρόλα μας πρέπει να έχει μεταλλικά χερούλια για να μπεί στο φούρνο, αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία γάστρα ή ένα βαθύ ταψί. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσει το ζουμί. Θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top