Παγωτό καραμέλα

Φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό με γεύση καραμέλα.

Υλικά

  • 1 φυτική κρέμα 500 γραμμάρια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμέλα
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα φιλέ
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Πρώτα καραμελώνουμε τα αμύγδαλα. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε 1 ποτήρι αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, τα αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Παίρνουμε το μίξερ και βάζουμε τη φυτική κρέμα παγωμένη και τη χτυπάμε. Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το εβαπορέ, την καραμέλα και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες. Το παγωτό μας είναι έτοιμο.

Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ή ρίχνοντας από πάνω καραμελωμένα αμύγδαλα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top