Τούρτα με μπισκότα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 φακελάκι άνθος ορύζης σοκολάτα
  • 15 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2,5 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ
  • 1 σακουλάκι κρέμα μιλφέιγ

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα και το νερό. Αφαιρούμε λίγο και το βάζουμε σε μία κούπα. Προσθέτουμε στην κούπα το άνθος ορύζης και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε βούτυρο, ζάχαρη, το περιεχόμενο της κούπας που φτιάξαμε παραπάνω και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο. Έπειτα βγάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την ρίχνουμε στην  κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μετά σπάμε τα μπισκότα, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μία πιατέλα και βάζουμε μέσα ένα στρόγγυλο τσέρκι. Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα στο κέντρο και απλώνουμε. Στήνουμε μερικά ολόκληρα μπισκότα περιμετρικά του μίγματος. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα και το απλώνουμε. Μετά ρίχνουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να κρυώσει. Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες.

Βγάζουμε την τούρτα απ’ το ψυγείο. φτιάχνουμε την κρέμα μιλφέιγ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην τούρτα και αν θέλουμε διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα.

Τέλος αφήνουμε στο ψυγείο ξανά για περίπου 2 ώρες. Αφαιρούμε το τσέρκι και η τούρτα μας είναι έτοιμη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top