Ατομικές κερασόπιτες

Οι πιο εύκολες γευστικές κερασόπιτες με φύλλο σφολιάτας.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • γλυκό κεράσι
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση τσιζκέηκ
  • κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα φύλλα σφολιάτας, τα ανοίγουμε και κόβουμε 4 στρογγυλά μικρά φύλλα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Παίρνουμε ένα μικρότερο πιάτο, κόβουμε στρογγυλές ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στα στρογγυλά φύλλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείβουμε με αυγό και μετά ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω βάζουμε τα κεράσια. Οι κερασόπιτες είναι έτοιμες.

Την σφολιάτα που περίσσεψε την κρατάμε, δεν την πετάμε. Την ξανά ζυμώνουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί και την φτιάχνουμε ζαμπονοτυροπιτάκια. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top