Γεμιστές πίτες στο τηγάνι

Θα γεμίσουμε τις πίτες μας με 3 διαφορετικές εκδοχές.

Υλικά για τη ζύμη

  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 γραμμάρια χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Στο κέντρο της λεκάνης ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λάδι, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι. Χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν. Παίρνουμε μία μπάλα ζύμης, βάζουμε λίγη μαργαρίνη και την ανοίγουμε με τα χέρια. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο της ζύμης και την κλείνουμε. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σε δυνατή θερμοκρασία και περιμένουμε να ζεσταθεί. Ψήνουμε την πίτα και από τις 2 πλευρές. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες πίτες, χρησιμοποιώντας όποια γέμιση θέλουμε.

Υλικά για τη γέμιση 1η εκδοχή

  • 3 – 4 ντοματίνια
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 150 γραμμάρια τυρί γκούντα
  • 150 γραμμάρια πάριζα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Σπάμε την φέτα με τα χέρια. Τρίβουμε το τυρί γκούντα και την πάριζα στον τρίφτη. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.

Υλικά για τη γέμιση 2η εκδοχή

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • 300 γραμμάρια διάφορα χόρτα
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα χόρτα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία με λίγο λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τα χόρτα. Σπάμε την φέτα με τα χέρια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε δυόσμο, μαϊντανό και το τυρί.

Υλικά για τη γέμιση 3η εκδοχή

  • 300 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 200 γραμμάρια αλλαντικό
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί και το αλλαντικό στον τρίφτη. Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top