Χοιρινό λεμονάτο

Υλικά

  • 1,5 κιλά χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο (ή 2 μικρά)
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστεί και ρίχνουμε τη ρίγανη. Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Είναι ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι. Εγώ εδώ έφτιαξα ρύζι με καλαμπόκι.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top