Παραδοσιακή φασολάδα

Χειμώνας κι έχει κρύο, είναι καιρός να φτιάξουμε μία απλή κι εύκολη παραδοσιακή φασολάδα.

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια ξερά
  • 1 μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξηρά μεγάλα
  • 3 κλωνάρια σέλινο ή σελινόριζα
  • 1 κουτί σάλτσα των 250 γραμμαρίων
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά μας, τα καρότα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σέλινο χοντροκομμένο. Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μία βράση και τα στραγγίζουμε. Μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο, και τα σοτάρουμε και αυτά. Μετά βάζουμε τα φασόλια, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε και τη σάλτσα και αρκετό νερό. Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει.

Tips
  1. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη φασολάδα τηγανιτά ή ψητά χωριάτικα λουκάνικα, περίπου 20 λεπτά πριν βγάλετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.
  2. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και μπούκοβο.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top