Κοτόσουπα

Υλικά

  • 1 κότα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ πακέτο ρύζι καρολίνα
  • 2 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε την κότα ολόκληρη ή κομμένη σε μερίδες και συμπληρώνουμε 1 λίτρο νερό. Μετά προσθέτουμε ελαιόλαδο, 1 κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κότα, την αφαιρούμε και μετά βάζουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι έτοιμο και το ρύζι, αυγοκόβουμε τη σούπα μας.

Για το αυγολέμονο

  • Χτυπάμε 2 αυγά. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε χυμό από 1 λεμόνι, 1 κούπα ζωμό από το φαγητό και το ρίχνουμε μέσα στα αυγά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό και ανακατεύουμε.

Η σούπα μας είναι έτοιμη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top