Ομελέτα φούρνου #1

Μια γρήγορη ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο.

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 12 αυγά
  • ½ λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • κίτρινο τυρί τριμμένο
  • τυρί γκούντα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν τηγανιτές. Τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. Παίρνουμε την μελιτζάνα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή κοπή. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε πρώτα τις πατάτες και μετά την μελιτζάνα, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς. Τα αφήνουμε να ψήνονται καθώς ετοιμάζουμε τα λουκάνικα.

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να ψήνονται.

Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μίγμα. Προσθέτουμε το μίγμα μας στο ταψί και ρίχνουμε 5 – 6 φέτες τυρί γκούντα κομμένο με τα χέρια, για να ψηθεί μαζί με το αυγό.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμη και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά ακόμα για να λιώσει το τυρί. Η ομελέτα μας είναι έτοιμη. Όλη η διαδικασία του ψησίματος απ’ την αρχή διαρκεί περίπου 40 – 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top