Σοκολατένιο παντεσπάνι

Θα φτιάξουμε σοκολατένιο παντεσπάνι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για πολλά διαφορετικά γλυκά.

Υλικά

  • 190 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 10 γραμμάρια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ

Εκτέλεση

Παίρνουμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το λικέρ και αφήνουμε να χτυπηθούν, μέχρι να γίνει ένα ομογενής μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν βάση για τούρτες ή παρόμοια γλυκά, τότε το αφήνουμε όπως είναι. Διαφορετικά, για κορμό το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, καθώς είναι ακόμα ζεστό από το φούρνο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top