Σπιτικό κέικ

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 – 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 1 – 2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μίξερ και ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το γάλα και τέλος το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Παίρνουμε μία φόρμα και την αλείβουμε με βούτυρο ή παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Tips
  1. Εγώ εδώ έριξα 2 κουταλιές της σούπας κακάο στο μισό μίγμα για να γίνει σοκολατένιο. Μετά έριξα στο ταψί το μισό μίγμα χωρίς κακάο και από πάνω το άλλο μισό με το κακάο.
  2. Αν θέλουμε, μπορούμε να το διακοσμήσουμε μόλις κρυώσει με ζάχαρη άχνη ή γλάσο ή λιωμένη σοκολάτα.
Tips

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top