Πλιγούρι στο φούρνο

Κοκκινιστό πλιγούρι στο φούρνο με πρόβειο.

Υλικά

  • 2 κιλά πρόβειο κρέας χωρίς κόκκαλα
  • 700 γραμμάρια πλιγούρι
  • 250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το πλιγούρι για 7 – 8 ώρες.

Παίρνουμε ένα μούλτι και βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά απ’ το μούλτι για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε κι αυτό για λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, 1 κύβο λαχανικών, 1 φύλλο δάφνης, την πάπρικα, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1 ½ λίτρο νερό.

Μόλις βράσει το κρέας, το βάζουμε σε μία γάστρα ή ένα βαθύ ταψί. Αν δεν έχει αρκετό ζωμό, τότε προσθέτουμε νερό. Ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Scroll to Top